2019-05-16

Musik

Norska Sametinget har beviljat stöd för att göra en cd-skiva med musik som jag skrivit. Skivan spelas in i november 2019 och beräknas bli utgiven under våren eller sommaren 2020.

Jag spelar och sjunger också egnas och andras i olika konstellationer.

Spillbaum
Spillbaum är en duo i Kautokeino som spelar improvisationsmusik. Philipp Spillmann spelar trummor och jag spelar saxofon och sjunger. En av våra improvisationer ligger på Soundcloud: https://soundcloud.com/user-933088777

Dimitri Joavku och Sámi Jienat  
Jag sjunger bas i den lokala Kautokeino-kören Dimitri Joavku, och samma stämma i den pansamiska kören Sámi Jienat, som under påsken 2018 gav ut sin andra cd-skiva: Luođit Sámis (RIEBAN CD-033).

Det är dirigent Rieban Bernt Mikkel Haglund som har spelat in och producerat skivan. Rieban producerade också Sámi Jienats första skiva 2005: Sálmmat Sámis (RIEBAN CD-007).

Mokta
Mokta är en duo i Guovdageaidnu som består av mig och Mattias Sikku Valio. Mokta har uppträtt i olika sammanhang sen den studentfest 2010 då vi spelade inför publik för första gången. Mattias spelar gitarr och sjunger, och jag spelar saxofon.

Dillkvist
Dillkvist är en improvisationstrio i Stockholm som består av Tobias Berving, trummor, Fabian Svensson, bas och flygel, och mig på saxofon. Dillkvist har vid något tillfälle uppträtt live, men mest har vi träffats och improviserat i olika replokaler i Stockholm. Några av Dillkvists inspelningar är utgivna på skivorna "Husbehov" och "Psalm". Något av materialet ligger på MySpace: https://myspace.com/dillkvist