2018-03-11

Musikaliska konstellationer

Spillbaum
Spillbaum är en duo i Guovdageaidnu, som spelar improvisationsmusik. Philipp Spillmann spelar trummor och jag spelar saxofon och sjunger. En av våra improvisationer ligger på Soundcloud: https://soundcloud.com/user-933088777

Dimitri Joavku och Sámi Jienat  
Jag sjunger bas i den lokala Kautokeino-kören Dimitri Joavku, och samma stämma i den pansamiska kören Sámi Jienat, som på skärtorsdagen 2018 gav ut sin andra cd-skiva: Luođit Sámis (RIEBAN CD-033).

Det är dirigent Rieban Bernt Mikkel Haglund som har spelat in och producerat skivan. Rieban producerade också Sámi Jienats första skiva 2005: Sálmmat Sámis (RIEBAN CD-007).

Mokta
Mokta är en duo i Guovdageaidnu som består av mig och Mattias Sikku Valio. Mattias beskriver bandet målande som en "sporadisk duo" på Dáiddadállus hemsida. Mokta har uppträtt i olika sammanhang sen den studentfest 2010 då vi spelade inför publik för första gången. Mattias spelar gitarr och sjunger, och jag spelar saxofon. Termo Lehtosalo filmade oss vid ett tillfälle när vi spelade ett medley av låtarna Reggaejojk och Lean du på Thon hotell i Guovdageaidnu. Resultatet ligger på YouTube.

 

Dillkvist
Dillkvist är en improvisationstrio i Stockholm som består av Tobias Berving, trummor, Fabian Svensson, bas och flygel, och mig på saxofon. Dillkvist har vid något tillfälle uppträtt live, men mest har vi träffats och improviserat i olika replokaler i Stockholm. Några av Dillkvists inspelningar är utgivna på skivorna "Husbehov" och "Psalm". Något av materialet ligger på MySpace: https://myspace.com/dillkvist