2020-08-18

Böcker och spel

Dagar i Kautokeino
Diktcykeln Dagar i Kautokeino publicerades på ETC Förlag 2010. De dagboksaktiga dikterna beskriver en parrelation som efter en flytt från en storstad till en mindre plats går i tu.

Bokomslag utformat av Tobias Berving. 

Köttjuven. I lávvo på Djurgården
Tillsammans med Lotta Willborg Stoor skrev jag ungdomsromanen Köttjuven 2009 i samband med en manustävling som Nordiska museet arrangerade. Boken trycktes upp på bokförlaget Stoor Sthlm, men har sålt slut och har därför gjorts tillgänglig på Internet: http://kottjuven.blogspot.no/. Språkspelet - Korten som gör dig till kung på nordsamiska!
Victoria Harnesk och jag gjorde ett kortspel som vi kallade för Språkspelet. Man kan beställa spelet via hemsidan www.språkspelet.se


Så här beskrev vi spelet när vi producerade det 2010:
Språkspelet - Korten som gör dig till kung på nordsamiska! är ett generationsöverskridande spel där alla kan vara med oavsett om man kan samiska eller inte. Kortlekarna kan användas som konversationskort eller som ett sällskapsspel och passar bra en lördagskväll i glada vänners lag, men även i klassrummet en måndagsmorgon. Lek och lärande går hand i hand. 

100 nordsamiska verb - en nordsamisk verbhandbok för alla
Verbhandboken 100 nordsamiska verb gavs ut 2008 på Bokförlaget Stoor Sthlm. Boken trycktes i tusen exemplar, som sålde slut hösten 2016. En ny upplaga planeras komma våren 2021.


Böcker under arbete 
Jag arbetar för tillfället med två bokmanus, som ska bli klara under 2020 respektive 2021. Det första är en årsbok för Kautokeino Historielag som jag är redaktör för och som ska bli klar i november 2020. Det andra är en lärobok i nordsamiska på engelska: North Sámi: An Introductory Textbook, som ska publiceras av UCL Press London sommaren 2021.